ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ψυχοθεραπεία αποτελείται από ένα σύνολο ψυχολογικών τεχνικών, οι οποίες έχουν στόχο τη θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων ή προβλημάτων συμπεριφοράς.

Οτιδήποτε βιώνουμε χωρίς να το αποδεχόμαστε συσσωρεύεται στην ψυχή μας. Όλοι έχουμε τις αντιλήψεις μας που μας εμποδίζουν να είμαστε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε. Όσο περισσότερο αυτές οι αντιλήψεις ή πεποιθήσεις μας πληγώνουν τόσο μεγαλύτερη γίνεται η προσπάθεια μας να τις απωθήσουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο θεραπευόμενος δεν φτάνει αυθόρμητα στην ενδοσκόπηση αλλά χρειάζεται να βοηθηθεί από έναν θεραπευτή που μπορεί να δει πιο βαθιά την κατάσταση.

Μέσα από την θεραπευτική σχέση θα μπορέσει ο θεραπευόμενος να δώσει χώρο στις ανάγκες του έτσι ώστε αυτές να εκφραστούν και να ικανοποιηθούν. Σιγά- σιγά αναπτύσσεται εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση, αποδοχή και κατανόηση βοηθώντας έτσι την προσωπική του εξέλιξη. Ο θεραπευόμενος ανακαλύπτει και ακολουθεί τους τρόπους που ταιριάζουν καλύτερα σ αυτόν. Διευρύνει σταδιακά την αντίληψη για τον εαυτό του και την ζωή του έτσι ώστε βοηθιέται να κάνει αλλαγές ανάλογες με τις ανάγκες και τους στόχους που έχει βάλει.

Μερικά από τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν με τη ψυχοθεραπεία είναι: Ψυχοσωματικά προβλήματα, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, αϋπνίες, άγχος, στρες, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, προβλήματα γονιμότητας, οικογενειακές σχέσεις, διαζύγια, βουλιμία, ανορεξία, τραυματικές εμπειρίες και άλλα.

Βοήθεια για:

Διακοπή καπνίσματος

Απώλεια βάρους

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης

Αϋπνίες

Κούραση, ατονία

Αντιμετώπιση στρες και επεισοδίων πανικού

Κατάθλιψη

Follow Us


Σχεδιασμός και ανάπτυξη: Κωνσταντίνος Γαβρίνας